جستجو برای:
سبد خرید 0

جلسه 13: قالب وردپرس چیست

میانگین 5 از 5 - تعداد رای: 2

اولین رای شما شما ثبت کنید

Picture of فنابایت
فنابایت
حكمتِ وزیدن باد رقصاندن شاخه ها نیست، بلكه امتحان ریشه هاست.
مقالات سری دوره رایگان آموزش وردپرس

جلسه 13: قالب وردپرس چیست

قالب وردپرس چیست

در این بخش از دوره آموزشی وردپرس، به بررسی این موضوع می‌پردازیم که اساساً قالب وردپرس چیست و چرا انتخاب یک قالب مناسب برای سایت شما اهمیت دارد.

با استفاده از قالب‌های وردپرس، می‌توانید تعداد زیادی سایت وردپرسی ایجاد کنید که هر یک از آنها ظاهر و طراحی متفاوتی داشته باشند.

در این جلسه، نحوه کار با بخش نمایش و پوسته‌ها نیز آموزش داده می‌شود. این بخش به طور کلی مربوط به تغییرات ظاهری وب‌سایت است. به عبارت دیگر، بخش نمایش برای مدیریت پوسته‌های وردپرس، ایجاد تغییرات در کدهای قالب و شخصی‌سازی قالب وردپرس استفاده می‌شود.

این نکته را به خاطر داشته باشید که حتی اگر وب‌سایت شما از قابلیت‌های بسیار بالایی برخوردار باشد، اگر ظاهر مناسبی نداشته باشد و کاربرپسند نباشد، به سرعت با شکست مواجه خواهد شد. اما این مشکل به راحتی و تنها با نصب یک قالب مناسب حل می‌شود. طراحی و ظاهر وب‌سایت‌ها باید با توجه به زمینه فعالیت آنها متفاوت باشد. به عنوان مثال، قالب‌های متفاوتی برای سایت‌های فروشگاهی، خبری، مجله‌ای، وبلاگ، شرکتی و … وجود دارد؛ بنابراین قالبی را انتخاب کنید که با هدف راه‌اندازی وب‌سایت شما مرتبط باشد.

مدیریت قالب وردپرس

برای انتخاب قالب‌های وردپرس، باید در پیشخوان سایت خود به مسیر نمایش > پوسته‌ها بروید. به طور پیش‌فرض، سه قالب وردپرسی در این بخش مشاهده می‌کنید که می‌توانید هر یک از آنها را روی سایت خود فعال کرده و تغییر دهید. برای فعال کردن قالب دلخواه خود، روی دکمه “فعال کنید” کلیک کنید.

وقتی قالب سایت خود را تغییر می‌دهید، ظاهر سایت شما تغییر می‌کند، اما محتوای شما بدون تغییر باقی می‌ماند. سه قالبی که به طور پیش‌فرض در این صفحه مشاهده می‌کنید، بسیار ساده هستند و بیشتر برای افرادی مناسبند که قصد راه‌اندازی یک سایت شخصی را دارند.

در پاسخ به این سوال که قالب وردپرس چیست، باید گفت که در وردپرس قالب‌های بسیار متنوعی وجود دارد و شما می‌توانید با استفاده از این قالب‌ها، امکانات زیادی به سایت خود اضافه کنید. با این قالب‌ها می‌توانید سایت‌های فروشگاهی، شرکتی و … راه‌اندازی کرده و صاحب یک وب‌سایت حرفه‌ای شوید. در ادامه، روش‌های انتخاب یک قالب مناسب برای سایت را توضیح می‌دهیم.

راهنمای انتخاب قالب وردپرس

برای انتخاب قالب وردپرس، روش‌های مختلفی وجود دارد. در روش اول، می‌توانید به سایت wordpress.org مراجعه کرده و از بخش Themes، قالب‌های رایگان را انتخاب کنید. با کلیک روی قالب مورد نظر، می‌توانید پیش‌نمایشی از آن را مشاهده کرده و اطلاعات مربوط به آن را ببینید. همچنین می‌توانید تعداد نصب‌های قالب را بررسی کرده و سپس آن را روی سایت خود نصب کنید.

با این حال، باید توجه داشته باشید که استفاده از این قالب‌ها برای سایت‌های ایرانی مناسب نیست، زیرا این قالب‌ها راست‌چین نبوده و برای زبان‌های راست به چپ مانند فارسی طراحی نشده‌اند. علاوه بر این، فونت و زبان فارسی نیز در آنها پشتیبانی نمی‌شود. اما در سایت آکادمی فنابایت، این مشکل برطرف شده است و اگر به صفحه اصلی سایت مراجعه کرده و روی بخش پوسته ها > پوسته های وردپرس کلیک کنید، می‌توانید اکثر این قالب‌ها را به صورت راست‌چین و فارسی دریافت کنید.

شما می‌توانید این قالب‌ها را به صورت رایگان از آکادمی فنابایت دریافت کرده و روی سایت خود فعال کنید. این قالب‌ها برای سایت‌هایی که تازه راه‌اندازی شده‌اند و بازدید زیادی ندارند، مناسب هستند و امکانات اصلی را ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، برای یک سایت شخصی یا سایتی که قصد معرفی یک محصول خاص را دارد، مفید هستند.

چرا از قالب‌های رایگان استفاده نکنیم؟

اگر صاحب یک سایت فروشگاهی هستید و قصد دارید محصولات زیادی را در سایت خود قرار دهید و در آینده بازدید سایت شما افزایش یابد، بهتر است از قالب‌های حرفه‌ای و غیر رایگان استفاده کنید. این قالب‌ها در سایت‌های مختلفی به فروش می‌رسند.

همچنین می‌توانید قالب‌های حرفه‌ای دیگر را با جستجو در گوگل پیدا کنید. به عنوان مثال، عبارت “wordpress Themes” را جستجو کرده و لیستی از سایت‌هایی را مشاهده می‌کنید که قالب‌های رایگان و غیر رایگان را ارائه می‌دهند. همان‌طور که قبلاً توضیح دادیم، قالب‌های رایگان امکانات محدودی دارند و قالب‌های حرفه‌ای و غیر رایگان هستند که قابلیت‌های بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهند.

معمولاً در سایت‌های ایرانی، قالب‌های غیر رایگان که توسط افراد ایرانی ساخته شده‌باشند، بسیار کم هستند و بیشتر قالب‌ها ترجمه‌شده‌ی قالب‌های خارجی هستند.

بهترین قالب وردپرس چیست؟

اکنون به بررسی برخی از سایت‌های خارجی فعال در این زمینه می‌پردازیم. یکی از بهترین سایت‌ها در این زمینه، wordpress.org است که قالب‌های معمولی را به شما ارائه می‌دهد. سایت دیگر themeforest.net است که یک سایت خارجی و مرجع خرید قالب‌های حرفه‌ای در دنیا محسوب می‌شود. بهترین قالب‌های انگلیسی را می‌توانید از این سایت به صورت دلاری خریداری کنید.

البته برخی سایت‌ها نیز وجود دارند که این قالب‌ها را از themeforest.net خریداری کرده و به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند. اما باید توجه داشته باشید که هیچ ارزانی بی‌حکمت نیست و این سایت‌ها ممکن است کدهای مخربی در قالب‌ها قرار داده باشند که باعث ایجاد مشکلات امنیتی برای سایت شما شود. به عنوان مثال، ممکن است سایت شما هک شود، ایمیل‌های تبلیغاتی ارسال شود یا تبلیغات ناخواسته در سایت شما نمایش داده شود.

استفاده از این قالب‌ها ممکن است بعد از مدتی باعث ایجاد مشکلات امنیتی برای سایت شما شود یا حتی ممکن است سایت شما در گوگل نمایش داده نشود و مشکلات دیگری نیز به وجود آید.

چرا قالب فارسی شده نخریم؟

پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد خرید این قالب‌ها را دارید، حتماً از سایت themeforest.net خریداری کنید و از سایت‌های رایگان این قالب‌ها را دریافت نکنید. برخی سایت‌های ایرانی نیز وجود دارند که این قالب‌ها را فارسی کرده و با قیمت کمتری به تومان به فروش می‌رسانند.

اما چند مشکل در اینجا وجود دارد. اولاً ممکن است شما ندانید که شخصی که این قالب‌ها را به شما می‌فروشد، آنها را از سایت‌های نال شده دانلود کرده است. دوماً، ممکن است بعد از مدتی آپدیت‌هایی برای این قالب‌ها ارائه شود که مشکلات آنها را برطرف کند، اما سایت فروشنده این آپدیت‌ها را در اختیار شما قرار ندهد. در حالی که سایت themeforest.net این آپدیت‌ها را به صورت رایگان ارائه می‌دهد.

تنها قالب اورجینال خریداری کنید!

اگر سایت شما با مشکل مواجه شود، ممکن است مجبور شوید چندین برابر هزینه قالب را برای رفع مشکلات پرداخت کنید. همچنین ممکن است در آپدیت‌های جدید، فرایند فارسی‌سازی و راست‌چین کردن انجام نشود و بخشی از سایت شما انگلیسی یا چپ‌چین شود.

بنابراین پیشنهاد می‌کنیم حتماً قالب‌های خارجی را از سایت اصلی آنها خریداری کنید. برای این کار می‌توانید از سایت‌هایی مانند themeforest.net، monster template، wordpress.org و دیگر سایت‌های معتبر استفاده کنید. بهتر است هزینه‌ای را به یک طراح سایت پرداخت کنید تا عملیات فارسی‌سازی را برای شما انجام دهد.

شما می‌توانید با هزینه‌ای کمتر از 500 هزار تومان، یک قالب تهیه کنید که همیشه برای شما کار کند و دیگر مشکلی نخواهید داشت. همچنین این قالب‌ها به صورت خودکار آپدیت شده و سایت شما همیشه پایدار خواهد بود.

روش پیدا کردن سازنده اصلی قالب وردپرس

وقتی در گوگل عبارت “قالب وردپرس” را جستجو می‌کنید، سایت‌های مختلفی به شما نمایش داده می‌شوند. به عنوان مثال، اگر به سایت آکادمی فنابایت مراجعه کنید، می‌توانید بررسی کنید که آیا قالب‌های موجود در این سایت توسط خودشان ساخته شده‌اند یا خیر. برای این کار، نام قالب را در گوگل جستجو کنید و ببینید در چه سایت‌هایی این قالب منتشر شده است. اگر سایت دیگری نیز این قالب را ارائه داده باشد، باید به سایت سازنده لینک داده شده باشد.

اگر قالبی را جستجو کرده و ببینید که تعداد زیادی سایت آن را ارائه می‌کنند، متوجه می‌شوید که این قالب یک قالب ایرانی نیست و تنها توسط یک سایت ساخته نشده است. به عنوان مثال، اگر قالب انفولد را در گوگل جستجو کنید، صدها سایت آن را ارائه می‌کنند. برای پیدا کردن سایت سازنده، کافی است عبارت “Enfold wordpress Theme” را جستجو کنید. در اینجا مشاهده می‌کنید که این قالب در سایت themeforest.net موجود است و باید از همین سایت خریداری شود.

قالب وردپرس پیشنهادی ما

پیشنهاد می‌کنیم قالبی را انتخاب کنید که از پایه فارسی باشد، زیرا این قالب‌ها مخصوص سایت‌های فارسی طراحی شده‌اند. پیشنهاد می‌کنیم حتماً قالب خود را از سایت سازنده خریداری کنید. می‌توانید قالب‌ها را از سایت themeforest.net به صورت دلاری خریداری کنید.

در سایت رسمی وردپرس، هزاران قالب رایگان برای استفاده وجود دارد. اما باید توجه داشته باشید که این قالب‌ها به صورت پیش‌فرض فارسی‌سازی نشده‌اند و ممکن است باعث به‌هم‌ریختگی نظم و ساختار وب‌سایت فارسی شما شوند. برای رفع این مشکل، می‌توانید نسخه‌های فارسی‌سازی شده این قالب‌ها را از سایت آکادمی فنابایت دانلود کرده و استفاده کنید.

کار با بخش نمایش در وردپرس

مدیریت قالب‌های وردپرس، همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، از طریق پیشخوان وردپرس و بخش نمایش امکان‌پذیر است. با کلیک روی گزینه‌ی نمایش و سپس انتخاب بخش پوسته‌ها، می‌توانید قالب‌های وب‌سایت خود را مدیریت کنید. بخش پوسته‌ها شامل زیرمجموعه‌های متعددی است که هر یک امکانات و قابلیت‌های مختلفی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. در ادامه، به طور خلاصه این بخش‌ها را توضیح داده و شما را با عملکرد هر یک آشنا خواهیم کرد.

کار با بخش نمایش در وردپرس
کار با بخش نمایش در وردپرس

حذف قالب وردپرس

این بخش برای مدیریت و نصب قالب‌های وردپرس استفاده می‌شود. با ورود به این قسمت، می‌توانید لیستی از قالب‌های نصب‌شده روی سایت خود را مشاهده کنید، قالب مورد نظر خود را فعال کنید یا قالب‌های قبلی را حذف نمایید. برای انجام این کار، می‌توانید آموزش نصب قالب وردپرس را مطالعه کنید.

سفارشی‌سازی

یکی از مزیت‌های اصلی قالب‌های وردپرس، امکان شخصی‌سازی آنهاست. این بخش به شما اجازه می‌دهد تا قالب نصب‌شده روی سایت خود را به دلخواه تغییر دهید. حتی اگر در این زمینه تخصصی نداشته باشید، سفارشی‌سازی قالب به راحتی انجام می‌شود. از طریق این بخش، می‌توانید سایت خود را به صورت زنده مشاهده کرده و ابزارک‌ها، رنگ‌بندی قالب، تنظیمات صفحات، CSS و سایر بخش‌های قالب را تغییر دهید. تغییرات ایجاد شده را می‌توانید بلافاصله مشاهده کنید.

توجه داشته باشید که تا زمانی که تنظیمات این بخش را ذخیره نکرده‌اید، تغییرات در سایت نمایش داده نمی‌شوند. همچنین، با نصب افزونه‌ها و پلاگین‌های مختلف، می‌توانید امکانات بیشتری برای سفارشی‌سازی سایت خود در اختیار داشته باشید. شما می‌توانید بخش‌های مختلف وردپرس را بر اساس نیاز خود شخصی‌سازی کنید. به عنوان مثال، می‌توانید بخش‌های مدیریتی را به دلخواه خود تغییر دهید یا بخش‌های دیگر را غیرفعال کنید.

بخش سفارشی‌سازی در وردپرس، با نصب قالب‌های مختلف، تغییر می‌کند. (این تغییرات بستگی به حرفه‌ای بودن قالب دارد.) برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید آموزش سفارشی‌سازی قالب وردپرس را مطالعه کنید.

فهرست‌ها

فهرست‌ها در واقع مجموعه‌ای از لینک‌ها هستند که در منوی سایت قرار می‌گیرند. این بخش برای مدیریت منوهای وردپرس استفاده می‌شود. فهرست‌ها از این جهت اهمیت دارند که به وب‌سایت شما نظم و یکپارچگی می‌بخشند. اگر سایت شما فهرست نداشته باشد، کاربران با حجم زیادی از محتوای نامنظم و به‌هم‌ریخته مواجه می‌شوند که این موضوع می‌تواند باعث سردرگمی آن‌ها شود. بنابراین، داشتن فهرست و چینش مناسب برای سایت شما ضروری است.

در این بخش، می‌توانید سلسله‌مراتب منو را برای نمایش به کاربران تعریف کنید. نحوه‌ی چینش و قرارگیری این لینک‌ها کاملاً در اختیار شماست و می‌توانید آن‌ها را به دلخواه خود تغییر دهید. شما می‌توانید در وردپرس، بدون نیاز به کدنویسی، فهرست‌ها را ایجاد کرده و شخصی‌سازی کنید. گزینه‌هایی که در این قسمت در اختیار شما قرار می‌گیرد، به روند ساخت و سفارشی‌سازی سایت شما کمک زیادی می‌کند.

از این بخش می‌توانید فهرست‌های مربوط به بخش‌های مختلف قالب را تغییر دهید. (این بخش تنها در صورتی نمایش داده می‌شود که قالب شما از فهرست‌ها پشتیبانی کند.) آموزش مدیریت منوها در وردپرس

ابزارک‌ها

ابزارک‌ها قطعه کدهایی هستند که به شما امکان می‌دهند گزینه‌های مختلف را در قسمت‌های مختلف سایت خود قرار دهید. محل قرارگیری ابزارک‌ها به نحوه‌ی کدنویسی قالب سایت شما بستگی دارد.

بخش ابزارک‌ها یکی از قسمت‌هایی است که بیشتر در قالب‌های حرفه‌ای وردپرس با آن سروکار دارید. این بخش برای مدیریت مکان‌های مختلف سایت شما، مانند فوتر، هدر، سایدبار (ستون‌های کناری) و سایر بخش‌های قالب استفاده می‌شود. ابزارک‌ها به شما کمک می‌کنند امکاناتی مانند تقویم، نمایش آخرین نوشته‌ها و غیره را در اختیار کاربران قرار دهید. پس از ورود به بخش ابزارک‌ها، با لیستی از ابزارک‌هایی که قالب سایت شما در اختیارتان قرار داده است، مواجه می‌شوید. شما می‌توانید به راحتی و تنها با کشیدن و رها کردن ماوس، این ابزارک‌ها را در جایگاه مورد نظر خود قرار دهید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید آموزش کار با ابزارک در وردپرس را مطالعه کنید.

همچنین، می‌توانید از طریق ابزارک‌ها قابلیت‌های متعددی را به قالب سایت خود اضافه کنید. (توجه داشته باشید که این بخش تنها در صورتی نمایش داده می‌شود که قالب شما از ابزارک‌ها پشتیبانی کند.)

ویرایش قالب وردپرس

شما می‌دانید که با استفاده از افزونه‌ها یا حتی ابزارک‌های وردپرس، می‌توانید امکانات و ظاهر سایت خود را حرفه‌ای و جذاب کنید. اما ممکن است به یک ویژگی خاص برای سایت خود نیاز داشته باشید که برای آن افزونه یا ابزارک خاصی وجود نداشته باشد. نگران نباشید، وردپرس برای این مشکل نیز راه‌حلی ارائه داده است: ویرایشگر قالب وردپرس.

اگر دقت کرده باشید، در بخش نمایش، گزینه‌ای به نام ویرایشگر قالب وجود دارد. با کلیک روی این گزینه، می‌توانید قالب خود را به طور کامل ویرایش کنید. اما باید توجه داشته باشید که این بخش نیاز به دانش برنامه‌نویسی دارد. در واقع، ویرایشگر قالب، کدهای HTML، CSS و PHP قالب را به شما نمایش می‌دهد. با ورود به این بخش، می‌توانید از سمت چپ، فایل مورد نظر خود را انتخاب کرده و کدهای آن را تغییر دهید. اگر با برنامه‌نویسی HTML، CSS و PHP آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کنم این کدها را تغییر ندهید، زیرا ممکن است تنظیمات سایت شما را به‌هم‌ریخته و باعث از کار افتادن سایت شوید.

در واقع، آنچه ما از ظاهر سایت می‌بینیم، نتیجه‌ی پردازش و اجرای یک سری کدهای برنامه‌نویسی است که در نهایت خروجی آن به صورت ظاهر سایت نمایش داده می‌شود. اگر دانش برنامه‌نویسی دارید، می‌توانید به راحتی کدهای قالب خود را از بخش ویرایشگر قالب، ویرایش و شخصی‌سازی کنید. هر بخشی که به نظر شما نیاز است را به ظاهر سایت خود اضافه کنید. ویرایشگر قالب این امکان را به شما می‌دهد که فایل‌های PHP، CSS و حتی JavaScript را به صورت مرتب مشاهده و ویرایش کنید. اما به یاد داشته باشید که هر تغییری که در این بخش ایجاد کنید، بلافاصله روی سایت شما اعمال می‌شود. بنابراین، دو پیشنهاد برای شما داریم:

  1. همیشه یک نسخه آفلاین از سایت خود روی لوکال هاست داشته باشید و تغییرات را ابتدا در آن بخش انجام دهید.
  2. اگر قصد دارید تغییرات را مستقیماً روی سایت اصلی اعمال کنید، سعی کنید این کار را در ساعاتی انجام دهید که ترافیک سایت شما در کمترین حد ممکن است.

این دو نکته به این دلیل مطرح شدند که هر تغییری که در سایت اعمال می‌کنید، بلافاصله برای کاربران قابل مشاهده است. اگر تغییرات به درستی انجام نشود، ممکن است ظاهر سایت به‌هم‌ریخته شود و تجربه‌ی کاربری منفی ایجاد کند. به یاد داشته باشید که کاربران سایت شما، در واقع سرمایه‌های کسب‌وکار شما هستند.

امیدوارم این مقاله در مورد کار با بخش نمایش در وردپرس برای شما مفید بوده باشد.

Picture of فنابایت
فنابایت
حكمتِ وزیدن باد رقصاندن شاخه ها نیست، بلكه امتحان ریشه هاست.

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید