مقالات سری دوره رایگان آموزش وردپرس
نصب وردپرس روی دایرکت ادمین
در این بخش از آموزش، قصد داریم شما را با نحوه نصب وردپرس روی کنترل پنلهای مختلف هاستینگ آشنا کنیم. یکی از پرکاربردترین کنترل پنلها در ایران، دایرکت ادمین است. به همین دلیل، در این مقاله به طور ویژه به نصب وردپرس روی دایرکت ادمین خواهیم پرداخت. اگر تا انتهای این مطلب همراه ما باشید، به راحتی میتوانید مراحل نصب را پشت سر بگذارید و سایت خود را راهاندازی کنید.
احتمالاً تا به حال نام دایرکت ادمین به گوشتان خورده است. پس از نصب وردپرس، برای میزبانی وبسایت خود به یک هاست و سرور نیاز دارید. در این زمینه، دو کنترل پنل محبوب وجود دارد: سی پنل و دایرکت ادمین. در اینجا تمرکز ما روی دایرکت ادمین است. نصب وردپرس روی این کنترل پنل بسیار ساده است و با مطالعه این مقاله میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.
قبل از خرید دایرکت ادمین، میتوانید نسخه دموی آن را بررسی کنید و سپس در صورت تمایل اقدام به خرید نمایید.
دایرکت ادمین چیست؟
دایرکت ادمین یکی از کنترل پنلهای مدیریت هاستینگ است که توسط برخی از ارائهدهندگان خدمات هاستینگ استفاده میشود. پس از سی پنل، دایرکت ادمین به عنوان یکی از محبوبترین و کاملترین سیستمهای مدیریت هاستینگ در جهان شناخته میشود. از آنجایی که شرکت سازنده سی پنل ایران را تحریم کرده و اجازه نصب این کنترل پنل روی هاستهای ایرانی را نمیدهد، بسیاری از هاستینگهای ایرانی از دایرکت ادمین استفاده میکنند.
با استفاده از دایرکت ادمین، میتوانید به راحتی وبسایت خود را روی هاست و سرور مدیریت کنید. در شرایطی که سی پنل در دسترس نیست، دایرکت ادمین بهترین گزینه برای شماست. توجه داشته باشید که برای استفاده از این کنترل پنل، باید از سرور لینوکسی استفاده کنید. دایرکت ادمین دارای محیطی ساده و کاربرپسند است که کار با آن را آسان میکند.
شما میتوانید انواع اشتراکهای دایرکت ادمین را خریداری کنید. این اشتراکها شامل لایسنسهای ماهانه، سهماهه، سالانه و حتی لایسنس دائمی هستند. با خرید لایسنس دائمی، میتوانید به صورت مادامالعمر از این پنل و پشتیبانی آن استفاده کنید. پس از خرید، در صورت بروز هرگونه مشکل، میتوانید با پشتیبانی تماس بگیرید و مشکل خود را حل کنید. این پشتیبانی به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرد.
دانلود آخرین نسخه وردپرس
یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کنید، استفاده از آخرین نسخه وردپرس است. بنابراین، قبل از شروع کار، آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید (دانلود آخرین نسخه وردپرس فارسی). اگر از نسخه قدیمی استفاده میکنید، حتماً آن را بهروزرسانی کنید.
نصب وردپرس روی دایرکت ادمین
با دنبال کردن مراحل زیر، میتوانید وردپرس را روی دایرکت ادمین نصب کنید. این فرآیند بسیار ساده است و در زمان کوتاهی انجام میشود. فقط کافی است قدمبهقدم پیش بروید.
ورود به پنل دایرکت ادمین
برای شروع، ابتدا باید وارد پنل مدیریت دایرکت ادمین شوید. برای این کار، در انتهای آدرس دامنه خود، پورت 2222 را وارد کنید. به عنوان مثال:
yourdomain.com:2222
پس از وارد کردن این آدرس، از شما نام کاربری و رمز عبور هاست درخواست میشود. این اطلاعات را از ارائهدهنده هاست خود دریافت کنید. پس از وارد کردن اطلاعات، وارد کنترل پنل دایرکت ادمین خواهید شد.
آپلود وردپرس در دایرکت ادمین
پس از ورود به پنل، باید وردپرس را روی هاست خود آپلود کنید. برای این کار، به بخش File Manager بروید. این گزینه را در منوی System info & Files پیدا خواهید کرد.
سپس وارد پوشه public_html شوید. این پوشه، محل اصلی آپلود فایلهای سایت شماست. تمام فایلهای موجود در این پوشه را انتخاب کرده و با راست کلیک و انتخاب گزینه Remove، آنها را حذف کنید.
حالا روی گزینه Upload کلیک کنید و فایل وردپرس را آپلود نمایید.
پس از کلیک بر روی گزینه Upload پنجره زیر برای شما باز میشود که باید فایل zip دانلود شده وردپرس را از کامپیوتر خود انتخاب کنید و صبر کنید تا آپلود کامل شود.
پس از آپلود، روی فایل zip وردپرس راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید. سپس وارد پوشه WordPress شوید و تمام فایلهای داخل آن را به پوشه public_html منتقل کنید و سپس فایل زیپ و پوشه خالی wordpress را حذف کنید.
ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین
برای ساخت دیتابیس، به پنل دایرکت ادمین بازگردید و روی MySQL Management کلیک کنید. این گزینه را در منوی Account Manager پیدا خواهید کرد. این بخش به شما امکان مدیریت پایگاه داده را میدهد.
در اینجا، روی Create New Database کلیک کنید تا یک دیتابیس جدید ایجاد شود.
فرمی برای شما نمایش داده میشود که باید آن را به شکل زیر تکمیل کنید:
- Database Name: نام دیتابیس
- Database User: نام کاربری دیتابیس
- Database Password: رمز عبور دیتابیس
با کلیک روی Random Password، میتوانید یک رمز عبور امن و تصادفی ایجاد کنید. در نهایت، روی Create Database کلیک کنید تا دیتابیس ساخته شود.
شروع نصب وردپرس
پس از ایجاد پایگاه داده، به آدرس سایت خود بروید تا فرآیند نصب وردپرس آغاز شود. در صورتی که مراحل مربوط به فایل های وردپرس را به درستی انجام داده باشید باید صفحه زیر برای شما نمایش داده شود، و در این مرحله بر روی گزینه بزن بریم! کلیک کنید.
در این مرحله باید اطلاعات دیتابیسی که ساخته اید را وارد کنید.
- نام پایگاه داده: نامی که برای پایگاه داده انتخاب کردهاید.
- نام کاربری: کاربری که برای پایگاه داده ایجاد کردهاید.
- رمز عبور: رمز عبور مربوط به کاربر پایگاه داده.
- میزبان پایگاه داده: معمولاً
localhost
است. - پیشوند جدول: به صورت پیشفرض wp_ میباشد که بهتر است جهت امنیت بیشتر پیشوند را تغییر دهید. بهعنوانمثال: fb_
پس از وارد کردن اطلاعات، روی گزینه فرستادن کلیک کنید کلیک کنید. چنانچه اطلاعات به درستی وارد شده باشد پیغامی مبنی بر اتصال موفق به دیتابیس به شما نمایش داده میشود.
در این مرحله بر روی گزینه راه اندازی نصب کلیک کنید تا وارد صفحه وارد کردن اطلاعات سایت شوید.
در این صفحه باید عنوان سایت، نام کاربری مدیر سایت، رمز عبور و ایمیل مدیر سایت را تعیین کنید و بر روی راه اندازی وردپرس کلیک کنید.
توجه: برای امنیت بیشتر سایت از استفاده کردن نام کاربری هایی مثل: admin, manager, administrator, modir و یا آدرس دامین پرهیز کنید.
در مرحله آخر و موفقیت آمیز بودن نصب وردپرس با صفحه زیر مواجه خواهید شد. 🙂
برای ورود به صفحه لاگین پیشخوان وردپرس کافیست بر روی گزینه ورود کلیک کنید تا از صفحه نصب خارج شده و به صفحه ورود به پیشخوان وردپرس هدایت شوید.
ورود به پنل مدیریت وردپرس
پس از اتمام نصب، میتوانید با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، به پنل مدیریت وردپرس وارد شوید.
آدرس پیشفرض صفحه ورود به پیشخوان وردپرس yourdomain.com/wp-admin
میباشد، که میتوانید آن را به وسیله افزونه Rename wp-admin login تغییر دهید.
در جلسات بعدی، نحوه کار با این پنل را به طور کامل توضیح خواهیم داد.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
فرقی داره که هاست دایرکت ادمین باشه یا سی پنل؟
با درود و احترام خدمت شما سحر عزیز،
از شما بابت به اشتراک گذاری نظرتان سپاسگزاریم. به حالت کلی خیر.